print logo

Birdie

februar 2024

━ Fresh Air Monitor™


En synlig løsning på et usynligt problem

I gamle dage tog minearbejdere kanariefugle med sig i kulminerne for at blive påmindet om giftige gasser. Når fuglen besvimede, var det tid til at komme op af minen.

Med en indbygget CO2-sensor fungerer Birdie® på samme måde. Når luftkvaliteten er dårlig, falder fuglen "død" om, men den "genopliver", når du åbner vinduerne og lukker frisk luft ind.

Hvorfor CO2-måling?

De fleste af os tilbringer 90% af vores liv indendørs. Ofte i dårligt indeklima, hvilket øger risikoen for astma, hovedpine, allergier og søvnforstyrrelser. Det kan både være i vores hjem, men også når vi er på arbejde eller børnene er i skole.

Selv om man kan måle på et hav af forskellige parametre og partikler, anses overvågning af CO2-niveauet som den vigtigste til at opretholde et sundt indeklima. Dels er CO2 et pejlemærke for ophobning af de fleste usunde partikler i et rum. Dels vil frisk luft fra åbne vinduer også afhjælpe øvrige partikler.

Eksperter anbefaler udluftning som den bedste løsning til dårligt indeklima - gerne 2-3 gange om dagen. 

I modsætning til andre luftkvalitetsmålere fortæller Birdie® dig, hvornår du skal lufte ud uden brug af forstyrrende lys, lyd eller notifikationer fra din telefon. 

Fuglen "dør" og vender hovedet nedad, når niveauet af CO2 er højere end 1.000 ppm i mere end 10 minutter. Når CO2-niveauet falder til under 800 ppm igen, vil fuglen automatisk rejse sig og vende tilbage til stående stilling.

Hvorfor vælge Birdie?

Birdie® er allerede på væggen i tusindvis af kontorer og hjem i mere end 70 lande og har vundet flere design- og innovationspriser. Det "simple" og intuitive design gør, at Birdie® automatisk får en bedre (synlig) placering i rummet, hvilket er medvirkende til, at CO2-måleren får den fornødne opmærksomhed, som gør, at vi også reagerer på dens påmindelser (modsat mange konkurrenter som ligner røgalarmer og wifi-routers, der ofte bliver gemt væk bag).

Birdie® er stiftet af de to barndomsvenner Hans Augustenborg & Andreas Kofoed Sørensen. Projektet blev hurtig til virkelighed efter at de to iværksættere lancerede Birdie® på crowdfundingplatformen, Kickstarter. Efter 30 dage havde de indsamlet 3,2 mio. kr. og solgt deres produkt til kunder i over 70 lande. Sidenhen har Birdie® vundet en række design- og innovationspriser og er bl.a. at finde på Louisiana og Vitra Design Museum.

Læs mere om Birdie

Kontakt

Birdie® kan købes online her
Hvis du er ude efter et større antal fugle til f.eks. din virksomhed, så kontakt venligst andreas@birdie.design og hør nærmere.

Særpris for medlemmer af Byens Netværk

Medlemmer af Byens Netværk får 10% rabat og gratis fragt ved køb. Skriv 'BYENSNETVÆRK10' ved bestilling. 

 

Altan-alferne april 2024

footer image byens netværk